sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Kirosana!

Sunnuntaina kaikki tapahtui yhtenä päivänä. Ensin SARALLA oli rallykoe Porvoossa. Sara on ollut turhan virtaisa viimeisimmissä treeneissä, mutta nyt sain koiran rauhottumaan ja rata mentiin ihan flowna. Mutta niinhän siinä kuitenkin taas kävi, että mokasin :p Tää on niin turhauttavaa, että mokailen huomaamattani enkä oikeastaan pysty siihen mitenkään vaikuttamaan. Pitää vaan kisata varmaan lisää, josko joskus kävisi hyvä tuuri enkä mokailisi radalla. 



Ensin tuli pieniä virheitä. Yhden pisteen ohjaajavirheet tuli kylteiltä 2 ja 3: koiran jätössä istumaan ja kutsussa. Oma tempo varmaan muuttui. Seuraava pisteen menetys oli 4 kyltillä. Peruutus oli varmaan epätarkkaa. Piste meni vielä epätarkasta suorituksesta kyltillä 17, jossa koira jätetään istumaan, otetaan askel sivuun ja kutsutaan koira sivulle. Tämän jälkeen unohdin sanoa koiralle mukaanlähtökäskyn ja kyltiltä poistuminen oli eriaikaista. Sitten vielä se vika kyltti ennen maalia, jossa tein väärän suorituksen! Tulppaanin sijasta käännyttiin kumpikin täyskäännös samaan suuntaan. Tästä täyden kympin vähennyt. MES86. Kyllä ärsyttää!




Kokeesta jatkettiin Tiltun tokokoulutukseen. RINNA sai tehtäväkseen sekoitettuja liikkeiden osia. Ensin tehtiin luoksetulon jättö, jossa Rin vinkui, mutta koira hiljeni, kun käännyin koiraa kohden seisomaan hetkiseksi. Luoksetuloa ei tässä vaiheessa tehty vaan koiran ja minun väliin vietiin tunnarikapulat. Tunnariakaan ei vielä tehty vaan palasin tunnarien ja koiran väliin ja tehtiin kaukoja. Sitten käännyin tunnareihin päin ja tehtiin tunnari. Luovuksen jälkeen jätin koiran istumaan ja tästä tehtiin luoksetulo. Rinnan mieli pysyi alun jälkeen hyvänä. 

Sitten nostettiin panoksia ja ottettiin Rinnan mielelle vaikeampia liikkeitä. Ensin vietiin ohjatun kapulat, mutta jatkettiinkin zetana. Ekassa liikkeellelähdössä pääsi ääni ja jouduin keskeyttämään liikkeen. Sitten sujui hyvin, kunnes toisesta jäävästä oli tarkoitus lähettää koira takana olevalle merkille ja siitä noutoon. Merkille menokulma taisi olla vaikea, sillä Rinna järjestäen juoksi äänen kanssa kapuloille. Stoppasin koiran aina ennen kuin koira päätyi kapulalle ja otettiin koko kuvio uusiksi. Zeta yhdistettynä ohjattuun nosti Rinnan mieltä niin, ettei se enää kyennyt kuuntelemaan zetan toista jäävää. Merkille Rin löysi vasta näytön jälkeen. 

Kapulan noudosta koira pysäytettiin ja sen piti tiputtaa kapula, jonka jälkeen se yritettiin ohjata takana olevaan ruutuun. Rinna osasi hyvin luopua kapulasta, muttei se ruutuun osannut vaan kohdisti toiseen kapulaan. Rinnan kanssa on treenattu kapulasta luopumista ja vaihtoa toiseen. Se ei ole ollut Rimpalle itsestään selvyys. Se jäi kuitenkin muihin kapuloihin kiinni eikä löytänyt ruutuun ennen kuin useamman yrityksen jälkeen. Selkeesti treenin paikka!

DOT pääsi yhteistreeneihin. Ensin tehtiin paikkamakuu. Se oli ok. Sitten jääviä ryhmänä. Doo kykeni nyt erottelemaan jäävät. Seuraavaksi otetiin neljä treenipistettä, joissa jokaisessa koirakot suoritti yhtä aikaa tehtävää. Pisteet oli siten, että koirat oli tehtävissä vastakkain. Dot teki ensin noudon. Se oli hyvä. Sitten merkin kierto. Dotin kanssa oltiin liian aikaisin valmiina odottamassa liikkeen alkua eikä Doo osannut pitkän perusasennossa istumisen jälkeen irrota kiertoon. Treenattava asia. Ruutu näytettynä oli ok. Kaukoissa Doo tartti kaksoiskäskyjä, sillä se ennakoi seuraavia vaihtoja. Häiriötreeni oli tosi kiva Dotsille! 

Illalla oli vielä SARALLA Oonan rallykoulutus. Koin ahaa-elämyksiä. Saksalaiset onnistuu ilman käsiapuja, kun astuu kääntyvän jalan koiraan päin. Käsillä huitoessa koira sotkee edestä puolenvaihdot ja saksalaiset, joten tää korjasi senkin ongelman. Sara ei tartte myöskään apuja molempien kääntyessä samaan suuntaan koiran kääntyessä sisäänpäin. Pelkkä käskysana riittää tässä. Käsiapu sai koiran vaan kääntymään huonommin ilman takapään käyttöä. Helpompaa mulle ja helpompaa koiralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti